Piersma Juweliers Dokkum

Geboortestenen

Het concept van de geboortesteen heeft een speciale plaats in vele culturen over de hele wereld. Deze edelstenen, specifiek voor elke maand van het jaar, zijn niet alleen mooie sieraden; ze dragen een diepe historische en persoonlijke betekenis. Je vindt hier meer achtergrond info over de geboortestenen en uiteraard alle geboortestenen per maand.

Er wordt geloofd dat geboortestenen geluk en gezondheid brengen aan de drager. Elke steen is uniek in zijn uiterlijk en de voordelen die de steen biedt. Deze verbinding tussen geboortemaand en edelsteen gaat eeuwen terug en blijft ons vandaag de dag fascineren.

Historische wortels
De oorsprong van geboortestenen kan worden herleid tot oude beschavingen. Ze werden voor het eerst geassocieerd met de twaalf stenen op de borstplaat van Aaron in de Bijbel. Deze historische context voegt een laag van diepte en mystiek toe aan het concept van Geboortesteen.

Een culturele en wereldwijde traditie
Geboortestenen overstijgen louter mode. Ze zijn diep geworteld in culturele tradities en persoonlijke verhalen.

Over de hele wereld hebben verschillende culturen hun eigen interpretaties en overtuigingen met betrekking tot geboortestenen. Deze diversiteit verrijkt het wereldwijde verhaal rond deze edelstenen.

Een persoonlijke en emotionele connectie
Voor velen is een geboortesteen meer dan een steen; het is een symbool van identiteit, een persoonlijke talisman die iemands reis, eigenschappen en ervaringen vertegenwoordigt.

Elke maand van het jaar wordt vertegenwoordigd door een unieke geboortesteen, elk met zijn eigen verhaal. Je vind hieronder alle geboortestenen op een rij.

Per maand
Van de granaat van januari tot de turkoois van december, elke maand heeft een edelsteen die resoneert met zijn specifieke energie en charme.

Unieke eigenschappen
Elke geboortesteen heeft zijn eigen fysieke en metafysische eigenschappen, van het dieprood van een robijn tot het kalmerende blauw van een saffier.

Mystieke eigenschappen van geboortestenen
Geboortestenen worden niet alleen bewonderd om hun schoonheid, maar ook om hun vermeende mystieke eigenschappen.

Helende krachten en Spirituele Betekenis
Velen geloven dat geboortestenen helende eigenschappen hebben, die fysieke en mentale voordelen bieden aan de drager. Geboortesteen wordt vaak geassocieerd met spirituele groei, waardoor een diepere verbinding met het universum en het innerlijke zelf wordt geboden.

Bekijk alle geboortestenen

Januari
01

Januari; de Granaat

Korte introductie op deze steen met een tekst. Bekijk hier meer over.
Februari
02

Februari; amethist

Korte introductie op deze steen met een tekst. Bekijk hier meer over.
Maart
03

Maart; de aquamarijn

Korte introductie op deze steen met een tekst. Bekijk hier meer over.