Piersma Juweliers Dokkum
Handgemaakte alliance ring met toermalijnen - Juwelier Pierma

Alliance ring met toermalijnen maakt set weer compleet

De klant bezat oorspronkelijk een trio van witgouden alliance ringen, elk uniek samengesteld:

  • Een witgouden alliance ring verrijkt met 6 diamanten en 5 blauwe saffieren.
  • Een tweede ring van hetzelfde metaal, ditmaal met 6 diamanten afgewisseld met 5 rode robijnen.
  • De derde ring, ook in witgoud, waarin 6 diamanten worden afgewisseld met 5 groene toermalijnen.

Helaas was de ring met de toermalijnen verloren gegaan. In ons atelier hebben we deze ring opnieuw vervaardigd, waardoor de prachtige set van drie ringen nu weer compleet is. De foto’s laten het proces van begin tot eind zien.

Alliance ring, symbool voor liefde en verbintenis

Een alliance ring is een type ring die vaak wordt gebruikt als symbool van liefde en verbintenis. Het is een ring die meestal wordt gegeven bij speciale gelegenheden zoals een jubileum, verloving of huwelijk. Een kenmerkend aspect van de alliance ring is dat deze vaak bezet is met een rij diamanten of andere edelstenen. Deze stenen kunnen dezelfde grootte hebben of in grootte variëren.

De term “alliance” betekent verbond of bondgenootschap, wat de symbolische betekenis van de ring versterkt als een teken van eenheid en partnerschap tussen twee mensen. In sommige gevallen kiezen partners ervoor om matching alliance ringen te dragen als teken van hun toewijding aan elkaar.

Maak jouw wensen voor alliance ringen kenbaar

De stijl en het ontwerp van alliance ringen kunnen sterk variëren, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren of tradities. Laat ze op een eenvoudige en subtiele manier ontwerpen in ons atelier of juist heel opvallend en luxueus. Maak je wensen kenbaar en laat je informeren over de materialen en ontwerpdetails en meer. Je bent welkom in onze winkel in Dokkum.

Bekijk meer handgemaakte sierraden

Wytse Piersma: vervaardigt handgemaakte sieraden

Over dit sierraad

Dit sierraad is met passie, ambacht en liefde voor het vak gemaakt in ons eigen atelier in Dokkum. Wytse Piersma vervaardigt unieke handgemaakte sierraden. Bekijk meer handgemaakte sieraden, volg Piersma Juweliers via de socials of neem contact op.