Piersma Juweliers Dokkum

Handgemaakte brandweerstaf

45 jaar geleden heeft Dick Piersma in opdracht van Brandweer Dokkum de brandweerrally staf mogen maken. De afgelopen jaren kon de brandweerrally helaas niet doorgaan door Corona. Op zaterdag 17 juni 2023 was het dan eindelijk weer zover; de deelnemende teams streden voor de veertigste keer om deze bijzondere wisseltrofee, de brandweerstaf!

Wytse Piersma plaatste daarom ook het veertigste en tevens laatste plaatje op deze staf.

Over de Dokkumer Brandweerrally

Een Brandweerally dag bestaat uit meerdere onderdelen: In en om het centrum van Dokkum worden jaarlijks 8 proeven (opdrachten) uitgezet. De proeven hebben op te maken met het brandweervak en moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Het winnende team ontvangt deze felbegeerde brandweerstaf als wisseltrofee.

Brandweerstaf

In vroegere tijden diende een brandweerstaf oorspronkelijk om het publiek op afstand te houden bij een brand. Ook werd met de stok het ritme aangegeven voor de pomplieden. Later werd de staf een symbool van waardigheid.

Handgemaakte wisseltrofee of gedenksieraad

Op zoek naar een bijzondere wisseltrofee, beker of gedenksieraad voor jouw bedrijf of organisatie? Wij luisteren graag naar jouw verhaal en wens. We vertellen je de mogelijkheden om deze bijzondere gebeurtenissen en herinneringen vast te leggen in een sieraad. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op.

Bekijk meer handgemaakte sierraden

Wytse Piersma: vervaardigt handgemaakte sieraden

Over dit sierraad

Dit sierraad is met passie, ambacht en liefde voor het vak gemaakt in ons eigen atelier in Dokkum. Wytse Piersma vervaardigt unieke handgemaakte sierraden. Bekijk meer handgemaakte sieraden, volg Piersma Juweliers via de socials of neem contact op.