Piersma Juweliers Dokkum
Handgemaakte ring met morganiet en chaton zetting

Handgemaakte ring met morganiet en chaton zetting

Een bijzonder verhaal van een klant die de trouwring van beppe nieuw leven inblies bij Juwelier Piersma. Met liefde en aandacht is de ring omgetoverd tot een prachtig sieraad met een morganiet, gekozen vanwege de prachtige roze tint die perfect aansloot bij haar wensen.

Over morganiet

Morganiet is een transparante tot doorschijnende variant van beril en heeft nauwe verwantschap met aquamarijn en smaragd. De kleur van morganiet wordt bepaald door sporen van mangaan, wat resulteert in prachtige tinten zoals roze, magnolia en perzik. Deze subtiele aanwezigheid van mangaan geeft morganiet zijn kenmerkende en aantrekkelijke kleurenspectrum.

De ontdekking van morganiet vond plaats in 1911 in Madagaskar, oorspronkelijk bekend als ‘roze beril’. Vaak wordt aangenomen dat roze edelstenen een krachtige metafysische invloed hebben op liefde en hartstocht.

Chaton zetting

De ovale morganiet pronkt in een elegante chaton zetting, omringd door drie schitterende diamanten aan elke zijde, gevormd in een betoverende driehoek. Een chatonzetting, ook wel kroonzetting genoemd, passen wij vaker toe bij het plaatsen van edelstenen. Het is een omgeving waarin de edelsteen wordt geplaatst en vastgehouden door kleine klauwen of pootjes, meestal vier of zes. Deze klauwen worden zo gepositioneerd dat ze de steen goed beschermen terwijl ze tegelijkertijd maximale blootstelling van de steen aan het licht mogelijk maken. Deze zetting geeft de morganiet een verhoogde uitstraling en laat veel licht toe, waardoor de edelsteen opvallend kan schitteren. Dit meesterwerk straalt niet alleen vakmanschap uit, maar ook de emotie en betekenis die schuilen achter de ring van beppe.

Bij Juwelier Piersma maken we dromen tastbaar en geven we met passie vorm aan speciale herinneringen. Ontdek de mogelijkheden in ons atelier om jouw eigen verhaal te laten schitteren.

Bekijk meer handgemaakte ringen zoals een ring met een zeldzame gele saffier, of de handgemaakte ring met zwarte briljant

Bekijk meer handgemaakte sierraden

Wytse Piersma: vervaardigt handgemaakte sieraden

Over dit sierraad

Dit sierraad is met passie, ambacht en liefde voor het vak gemaakt in ons eigen atelier in Dokkum. Wytse Piersma vervaardigt unieke handgemaakte sierraden. Bekijk meer handgemaakte sieraden, volg Piersma Juweliers via de socials of neem contact op.