Piersma Juweliers Dokkum

Veelgestelde vragen

Gaatjes schieten (oorgaatjes prikken)

Je hoeft geen afspraak te maken voor het schieten van gaatjes. Hiervoor kun je tijdens openingstijden bij ons binnenlopen! We schieten gaatjes voor beide oren niet tegelijk. Dit omdat ze soms ongelijk kunnen zitten door een schrikreactie.

Het schieten van gaatjes kost € 25. Deze prijs is inclusief oorbellen en nazorg.

Oorgaatjes zetten is zeer zacht, huidvriendelijk en nauwelijks voelbaar. Ons instrumenten zijn zo goed als geruisloos en daarom ook perfect geschikt voor kinderen.

Dit is hoe het werkt

Stap 1:
We beginnen met het zorgvuldig desinfecteren van zowel de voor- als achterkant van je oor, waarna we even wachten tot de alcohol volledig is opgedroogd. Zo zorgen we voor een veilige en hygiënische start.

Stap 2:
Vervolgens zetten we met een speciale STUDEX stift een klein puntje op je oor, wat de exacte plek van het oorgaatje zal aangeven.

Stap 3:
We controleren samen met je of het puntje naar wens is geplaatst. Na jouw goedkeuring verwijderen we overtollige inkt, zodat er een duidelijk maar subtiel puntje overblijft.

Stap 4:
Het beschermende papiertje van de cartridge van de speciale STUDEX stift wordt verwijderd zonder deze uit de verpakking te halen, om de hygiëne te waarborgen.

Stap 5:
De cartridge plaatsen we vervolgens zorgvuldig in het prikinstrument en de steker wordt nauwkeurig op het gemarkeerde puntje gepositioneerd.

Stap 6:
Met een zachte druk op het instrument creëren we jouw oorgaatje. De sluiting wordt automatisch en precies bevestigd.

Tot slot informeren we je uitgebreid over de nazorg. We adviseren het STUDEX nazorgproduct te gebruiken na de eerste 24 uur, tweemaal daags, aangebracht op zowel de voor- als achterkant van het oorgaatje.

Bij Juwelier Piersma gaan we voor  comfort en veiligheid. Wij zorgen voor een persoonlijke en zorgvuldige benadering bij het zetten van oorbellen, zodat jij met een gerust hart en een stralende lach onze winkel verlaat.

Reparaties

Sommige reparaties duren lang. Een wachttijd van weken is niet uitgezonderd. Soms kunnen we heel snel; een batterijtje is zo vervangen terwijl jij even de stad in loopt. 

Wist je dat de langste reparatie ooit maar liefst 11 jaar duurde bij Juwelier Piersma? Pas na 11 jaar vond Wytse (op een adres in Buenos Aires!) een geschikte as dat hoorde bij een horloge uit 1926.

Op het bonnetje dat je meekrijgt staat duidelijk op welke datum je reparatie gereed is. Ook bespreken we dit bij het brengen. Stuur ons een Whatsapp bericht als je vragen hebt over je reparatie. Geef daarbij duidelijk de naam waarop de reparatie is gebracht aan ons door.

Bijna alle sieraden zijn te repareren bij ons. Bij horloges zijn we soms lang op zoek naar de juiste onderdelen. Kom bij ons langs, dan bespreken we de mogelijkheden. Langskomen kan zonder afspraak.

Trouwringen

Je hoeft geen afspraak te maken voor het uitzoeken van trouwringen. Je bent welkom tijdens openingstijden, ook voor informatie of om inspiratie op te doen!

Kom ruim op tijd langs voor een mooie set ringen. Het is daarom aan te raden om ongeveer 3 maanden van tevoren de trouwringen uit te zoeken. Net als je jurk en pak is ook dit maatwerk. Een aanpassing is, mocht dit nodig zijn, dan nog mogelijk.

Als jullie de trouwringen hebben uitgekozen worden deze naar wens, voor jullie gemaakt en gegraveerd. Dit kan ongeveer anderhalve maand in beslag nemen. Hoe de ringen gegraveerd kunnen worden bespreek je van tevoren.

Willen jullie je eerst oriënteren en laten adviseren? Houd dan rekening met de eerdergenoemde minimale bestelduur. We helpen jullie graag in onze winkel bij jullie keuze.

Bij het kopen van een trouwring moet je er op letten dat hij past, en dat hij bíj je past 😉 Wij helpen je graag in de keus voor de juiste trouwring. Soms is jouw keus anders dan die van je partner, ook daarvoor hebben we mogelijkheden.

Doorgaans worden trouwringen op traditionele wijze gegraveerd met de trouwdatum en de naam van de bruidegom of bruid. Maar wist je dat een mooie spreuk, een bepaald motto of een gezegde ook gedaan wordt?

Tegenwoordig kiezen mensen ook vaak voor het graveren van vriendschapsringen, relatieringen of memoireringen. Het graveren van een ring geeft de mogelijkheid om deze te personaliseren. Het graveren van een ring verzorgen wij kosteloos in onze winkel. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.
Ringen graveren met een standaard of eigen handschrift bij Aller Spanninga

Het kiezen van het passend lettertype voor de gravure is sterk afhankelijk van jullie persoonlijke smaak. Bij Aller Spanninga zijn een aantal standaard lettertypes beschikbaar. Je kunt ook een eigen lettertype aanleveren. Het is zelfs mogelijk om de ring te personaliseren met je eigen handschrift of dat van een geliefde. De gravure wordt met behulp van een laser in de ring gegraveerd. Dit is mogelijk tegen meerprijs. Informeer bij ons naar alle mogelijkheden.

Ideeën voor een gravure:

  • Een mooie quote waar jullie beide in geloven
  • Een zin uit een liedje, een film, gedicht of een boek
  • Een stuk van een zin in jouw ring en een stuk van de zin in die van je partner; zo vullen ze elkaar aan.
  • Elkaars troetelnamen
  • Zoals je vroeger in een boom kraste: jullie eigen initialen met een plus of een hart ertussen
  • Het eerste wat je tegen hem/haar zei. Of wat hij/zij als eerste tegen jou zei.
  • Een stuk uit jullie trouwbeloften, dit kan ook na jullie trouwen in de ringen gegraveerd worden. 

Een trouwring of verlovingsring draag je vooral met liefde. Een ring is een gebruiksvoorwerp, is ons credo. Niet dragen is zonde. Vrijwel alle materialen waarmee wij werken kunnen tegen een stootje. We laten het je graag zien!

Gedenksieraden

Zelfs met de meest minimale tastbare herinnering aan een dierbaar iemand, kunnen wij een sieraad voor je maken. Een vingerafdruk, een haar, een handtekening, de as, of zelfs moedermelk biedt de basis voor je gedenksieraad.

Ja, je kunt aanwezig zijn bij het vullen van een gedenksieraad. Het kan heel waardevol zijn hier bij te zijn. We nemen graag de tijd voor je. Houd rekening met minimaal een half uur tot drie kwartier.

De herinnering aan je hond, kat, paard of een ander (huis)dier is goed vast te leggen in een mooi gedenksieraad. Een pootafdruk, een haar of de as is subtiel te verwerken in een sieraad dat je met liefde zoals voor het dier zult dragen.

Het is onze specialiteit met jou mee te denken in een voor jou waardevol sieraad. Ons vakmanschap en ambacht staat daarbij voorop. Kom langs met het sieraad dat je wilt laten vermaken en wij vertellen je de mogelijkheden.

Overig

Een aanzoeks- of verlovingsring is weer helemaal in! Samen met jou zoeken we graag naar dé perfecte ring die past bij jullie relatie. Kom langs in onze winkel en laat je inspireren.

Ieder sieraad heeft een verhaal, zoals ook iedereen die een sieraad zoekt een verhaal heeft. We vinden het heel speciaal dat we in dat – vaak persoonlijke – verhaal worden meegenomen. Dat maakt ons werk bijzonder!

Voor ieder budget hebben wij een passende collectie. Jij bepaalt wat je wilt en kunt uitgeven. Wij gaan hier in vertrouwen mee om.

Antwoord niet gevonden?

Dan helpen wij je graag. Neem contact op en stel je vraag direct. Tip: stuur ons een Whatsapp bericht.

Veelgestelde vragen

Stel je vraag direct