Veelgestelde vragen

Reparaties

Sommige reparaties duren lang. Een wachttijd van weken is niet uitgezonderd. Soms kunnen we heel snel; een batterijtje is zo vervangen terwijl jij even de stad in loopt. 

Wist je dat de langste reparatie ooit maar liefst 11 jaar duurde bij Juwelier Piersma? Pas na 11 jaar vond Wytse (op een adres in Buenos Aires!) een geschikte as dat hoorde bij een horloge uit 1926.

Op het bonnetje dat je meekrijgt staat duidelijk op welke datum je reparatie gereed is. Ook bespreken we dit bij het brengen. Stuur ons een Whatsapp bericht als je vragen hebt over je reparatie. Geef daarbij duidelijk de naam waarop de reparatie is gebracht aan ons door.

Bijna alle sieraden zijn te repareren bij ons. Bij horloges zijn we soms lang op zoek naar de juiste onderdelen. Kom bij ons langs, dan bespreken we de mogelijkheden. Langskomen kan zonder afspraak.

Trouwringen

Je hoeft geen afspraak te maken voor het uitzoeken van trouwringen. Je bent welkom tijdens openingstijden, ook voor informatie of om inspiratie op te doen!

We adviseren jullie niet te lang te wachten met het uitzoeken van trouwringen. Zeker als jullie iets speciaals of handgemaakt willen, is er tijd nodig om ze te maken. We helpen jullie graag in onze winkel bij jullie keuze.

Bij het kopen van een trouwring moet je er op letten dat hij past, en dat hij bíj je past 😉 Wij helpen je graag in de keus voor de juiste trouwring. Soms is jouw keus anders dan die van je partner, ook daarvoor hebben we mogelijkheden.

Een naam, een datum, of een andere speciale gravering; er is veel mogelijk aan zowel de binnen- als buitenzijde van de ring. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.

Een trouwring of verlovingsring draag je vooral met liefde. Een ring is een gebruiksvoorwerp, is ons credo. Niet dragen is zonde. Vrijwel alle materialen waarmee wij werken kunnen tegen een stootje. We laten het je graag zien!

Gedenksieraden

Zelfs met de meest minimale tastbare herinnering aan een dierbaar iemand, kunnen wij een sieraad voor je maken. Een vingerafdruk, een haar, een handtekening, de as, of zelfs moedermelk biedt de basis voor je gedenksieraad.

Ja, je kunt aanwezig zijn bij het vullen van een gedenksieraad. Het kan heel waardevol zijn hier bij te zijn. We nemen graag de tijd voor je. Houd rekening met minimaal een half uur tot drie kwartier.

De herinnering aan je hond, kat, paard of een ander (huis)dier is goed vast te leggen in een mooi gedenksieraad. Een pootafdruk, een haar of de as is subtiel te verwerken in een sieraad dat je met liefde zoals voor het dier zult dragen.

Het is onze specialiteit met jou mee te denken in een voor jou waardevol sieraad. Ons vakmanschap en ambacht staat daarbij voorop. Kom langs met het sieraad dat je wilt laten vermaken en wij vertellen je de mogelijkheden.

Overig

Je hoeft geen afspraak te maken voor het schieten van gaatjes. Hiervoor kun je tijdens openingstijden bij ons binnenlopen! We helpen je graag.

Een aanzoeks- of verlovingsring is weer helemaal in! Samen met jou zoeken we graag naar dé perfecte ring die past bij jullie relatie. Kom langs in onze winkel en laat je inspireren.

Ieder sieraad heeft een verhaal, zoals ook iedereen die een sieraad zoekt een verhaal heeft. We vinden het heel speciaal dat we in dat – vaak persoonlijke – verhaal worden meegenomen. Dat maakt ons werk bijzonder!

Voor ieder budget hebben wij een passende collectie. Jij bepaalt wat je wilt en kunt uitgeven. Wij gaan hier in vertrouwen mee om.

Antwoord niet gevonden?

Dan helpen wij je graag. Neem contact op en stel je vraag direct. Tip: stuur ons een Whatsapp bericht.

Veelgestelde vragen